sfeerfoto bbvag

Nieuws

Enquête op vraag van Minister Dermagne

22 december 2022
lees meer

Nieuwsbrief voor onze leden

14 juli 2022
lees meer

Leuk weetje: 8 juni is uitgeroepen tot dag van het werkplezier

13 juni 2022
lees meer

Erkenning van 3 nieuwe beroepsziekten

13 juni 2022

De ministerraad heeft op voorstel van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke een ontwerp van koninklijk besluit goedgekeurd over de uitbreiding van de lijst van beroepsziekten.

lees meer

Reflectiechecklist IPA Ergonomie en MSA

16 mei 2022

Musculoskeletale aandoeningen (MSA) hebben een grote economische en sociale impact, zowel op de werknemers, als op de organisaties en de maatschappij. 57% van de werkgerelateerde gezondheidsklachten bij Belgische werknemers zijn lichamelijke klachten (EU-OSHA 2019). Nochtans zijn ergonomie en de preventie van MSA nog te beperkt opgenomen in de analyse van beroepsrisico’s uitgevoerd in de organisaties. De Reflectiechecklist IPA - ergonomie en MSA is een toegankelijke tool die de interne preventieadviseur (IPA) ondersteunt in de aanpak van MSA en bij het opstarten van een ergonomiebeleid in de organisatie.

lees meer

Knipperlichtentool Ergonomie en de preventie van MSA

16 mei 2022

De Knipperlichtentool Ergonomie en de preventie van MSA is beschikbaar in Excel-formaat en bevat verschillende indicatoren/knipperlichten om na te denken over het ergonomiebeleid, de preventie van MSA, de stand van zaken, het beschikbare cijfermateriaal, en de prioriteiten die kunnen worden gesteld. Deze knipperlichten worden idealiter ingevuld door een stuurgroep waarin alle actoren zitten die betrokken zijn bij dit preventiebeleid: vertegenwoordigers van de werknemers, de interne preventieadviseur (IPA), een verantwoordelijke van de aankoopdienst, facilitaire dienst, HR-dienst, hiërarchische lijn, de preventieadviseur ergonomie (intern/extern), de preventieadviseur-arbeidsarts …
Het instrument biedt ook de mogelijkheid om jaarlijks te worden doorlopen om de ondernomen acties te evalueren.

lees meer

Nood aan reflectie in een veilige en bekende omgeving los van de organisatie waarin je werkt?

5 mei 2022
lees meer

Nieuwsbrief voor onze leden

28 februari 2022
lees meer

Presentaties Nationale Dagen 2023

Zie rubriek "Congressen"

Zoeken

zoeken

Login

E-mail:

Paswoord:

Inloggen

Paswoord vergeten?

Lid worden?
Toetredingsformulier

100€/jaar

50€/jaar leden met een diploma algemene geneeskunde < 5 jaar